مشارکت  در ساخت و ساز

 

مشارکت ساخت به قراردادی گفته می شود که بین یک یا چند سازنده و یک یا چند مالک بسته می‌شود. این قرارداد دو طرف  دارد؛ طرف اول مالک یا مالکین و طرف دوم سازنده یا سازندگان. 

مالک: شخص دارنده زمین یا خانه که ملک خود را در اختیار سازنده قرار می‌دهد . مالک در تاریخ مشخص در قرارداد، ملک خود را در اختیار سازنده می گذارد.

سازنده: سازنده شخصی است که ساخت مجتمع ، اداری یا تجاری یا مسکونی را به عهده می گیرد .  از وظایف و تعهدات کلی سازندگان می‌توان به  مدیریت و به نتیجه 

 

انواع مشارکت در ساخت

۱. مشارکت عادی

در این نوع مشارکت درصد سرمایه‌ای که هر کدام از طرفین قرارداد دارند مشخص می‌شود. سپس بر اساس آن درصد، میزان سهم هر یک از این مشارکت مشخص می‌شود. در این صورت اگر ارزش ملک بالاتر باشد مالک سهم بیشتری نسبت به سازنده می‌برد. تمام این موارد هنگام عقد قراداد محاسبه و در قرارداد نوشته می‌شود.

۲. مشارکت معاوضه‌ای

زمانی که سرمایه مالک یا سازنده، ملکی دیگر در مکانی دیگر باشد به آن مشارکت معاوضه‌ای می‌گویند. در این صورت برای ملک دوم قراردادی تنظیم شده و در قرارداد مشارکت نیز ذکر می‌شود.

۳. مشارکت تهاتری

در این نوع قرارداد بیشترین سهم از ساخت را سازنده میبرد. در این صورت مالک بخشی از ملک خود را به سازنده واگذار می‌کند.

 

۴. مشارکت سهامی

در این نوع قرارداد مشارکت چندین مالک حضور دارند که با توافق یکدیگر تصمیم به ساخت می‌گیرند. مقدار سهم هر کدام محاسبه شده و در ساخت به آن‌ها سهم تعلق می‌گیرد. برای مثال ساختمانی ۳ طبقه و قدیمی ساز ۳ مالک دارد. زمانی که این مالکین تصمیم به ساخت و قرارداد مشارکت در ساخت می‌گیرند سهم هر کدام از زمین این ساختمان مشخص می‌شود. بر اساس ارزش مقدار سهمشان در پایان نیز سهم می‌برند.

۵. مشارکت تکمیلی

این قرارداد زمانیست که مالک بخشی از مراحل ساخت را انجام داده باشد و ساختمان نیمه‌کاره باشد. در این صورت با سازنده برای تکمیل ساختمان قرارداد می‌بندد. در نهایت مقدار کاری که انجام شده محاسبه می‌شود و بر اساس آن میزان سهم مالک و سازنده مشخص می‌شود. , و نکته آخر اینکه قبل از عقد هرگونه قراردادی مالک باید در مورد رزومه سازنده تحقیق کند. 

 

 امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد ، به پشتوانه همراهی شما مخاطبین محترم ، سامانه مدیریت و نرم افزار رایگان شارژ ساختمان وب اسکان تلاش خواهد کرد تا در ادامه نکات کاربردی پیرامون بهبود مسائل حوزه آپارتمان نشینی و مدیریت آپارتمان را منتشر نماید .

0 نظر

نظر دهید

captcha