آسانسور و خطرات احتمالی آن در آپارتمان ها

 

از آن جا که امروزه زندگی در آپارتمان ها و ساختمان های بلند و در طبقات بالا بسیار رایج شده است، آسانسور های ساختمان به عنوان یکی از حیاتی ترین امکانات ساختمان های بیش از سه طبقه محسوب می شوند تا جایی که اگر استفاده از آسانسور ها ممکن نباشد زندگی در ساختمان هایی با طبقه های زیاد نیز ممکن نخواهد بود. اما آسانسور ها علاوه بر اینکه می توانند حکم ناجی را در ساختمان ها ایفا کنند، می توانند خطراتی را هم برای ساکنین و استفاده کنندگان از آسانسور به وجود آورند. در این مطلب از سوی سامانه مدیریت ساختمان، وب اسکان، به بیان نکاتی می پردازیم که در حین مواجه با خطرات احتمالی آسانسور باید آن ها را رعایت کنید.

در صورتی که نصب و استفاده از آسانسور ها به درستی صورت نگیرد، این وسیله می تواند گاهی دردسر ساز شود. یکی از رایج ترین خطرات احتمالی استفاده از آسانسور، گیر کردن درب آسانسور می باشد. اما سوالی که در این جا پیش می آید این است که چرا گاهی آسانسور گیر می کند؟

در واقع گیر کردن خوده آسانسور نقص اصلی آن نمی باشد بلکه یک واکنش سیستم امنیتی آسانسور می باشد بدین صورت که زمانی که نقصی در سیستم حرکتی آسانسور به وجود می آید سیستم ترمز آسانسور به کار افتاده و کابین آسانسور را در جای فعلی خود متوقف می کند. زمانی که در هنگام استفاده از آسانسور برق آسانسور به صورت ناگهانی قطع می شود، که این قطعی برق می تواند به علت قطعی برق سراسری و یا نقص فنی شرکت نصب آسانسور و ... باشد، شاهد توقف ناگهانی و یا گیر کردن آسانسور خواهیم بود. در صورتی که آسانسور شما مجهز به برق اضطراری باشد در این صورت آسانسور از منبع برق اضطراری تغذیه کرده و نقص بر طرف می گردد. در این جا یکی از دلایل لزوم استفاده از برق اضطراری برای آسانسور ها برای شما روشن می گردد ، بنابراین برای محافظت از ساکنین ساختمان در هنگام خرید آسانسور به این نکات توجه فرمایید.

سیستم مکانیکی و الکتریکی آسانسور به نحوی طراحی گردیده است که در صورت تغییر و دستکاری آن، مکانیسم کاری آسانسور ممکن است مختل شود. به طور مثال زمانی که تعداد نفرات بیشتر از ظرفیت مجاز از آسانسور استفاده می کنند و یا درب آسانسور را به زور توسط دست باز نگه می دارند، این اخلال می تواند موجب خرابی و توقف ناگهانی آسانسور شود. در هنگام استفاده چندین نفر از آسانسور، دقت کنید که در محاسبات تعداد مجاز افراد در استفاده از آسانسور معمولا وزن هر نفر حدودا 75 کیلوگرم در نظر گرفته می شود. همواره سعی کنید وزن تعداد افرادی که به صورت هم زمان از آسانسور استفاده می کنند، کم تر از مقدار مجاز ذکر شده باشد.

در صورت متوقف شدن کابین آسانسور چه واکنشی نشان دهیم؟

در صورتی که به هر دلیلی نقصی در سیستم حرکتی آسانسور رخ دهد و کابین در حین استفاده متوقف گردد باید چه واکنشی نشان دهیم و چکونه از خودمان مراقبت کنیم در ادامه به بیان نکاتی می پردازیم که دانستن آن ها خالی از لطف نیست.

بی شک توقف یکباره آسانسور یک اتفاق ترسناک می باشد اما  یکی از مهم ترین نکات در چنین شرایطی حفظ خونسردی می باشد زیرا در صورت وحشت زده شدن ممکن است آسیب بیشتری به خود بزنید. یکی از ترس هایی که اکثر افراد در هنگام گیر افتادن در آسانسور با آن مواجه می شوند، ترس تمام شدن اکسیژن و خفگی می باشد. بهتر است که بدانید دیواره های آسانسور به طور کامل ایزوله نیست و راه ورود و خروج هوا به درون کابین باز می باشد به طوری که هرگز اکسیژن لازم برای تنفس افراد داخل کابین آسانسور تمام نخواهد شد.

یکی دیگر از ترس هایی که در هنگام گیر افتادن افراد داخل کابین آسانسور به سراغ آن ها می آید، ترس از سقوط ناگهانی آسانسور است، در این رابطه نیزباید بدانید که سیستم حرکتی آسانسور در هنگام نقص فنی متوقف می گردد اما چیزی که سبب این توقف شده سیستم ترمز آسانسور است که به همین علت از سقوط آسانسور نیز جلوگیری می گردد.

سیستم روشنایی آسانسور به گونه ای طراحی گردیده است که در هنگام قطع برق نیز هم چنان داخل کابین روشن می باشد بنابراین دلیلی برای ترسیدن از قطع روشنایی در هنگام گیر افتادن در کابین آسانسور نیز وجود ندارد. بنابر این درهنگام گیر افتادن و توقف ناگهانی در آسانسور پس از حفظ آرامش خود از سیستم های اضطراری مانند زنگ خطر آسانسور استفاده نمایید. این گونه هشدار ها سبب می شود تا تمامی همسایگان از بروز نقص در آسانسور باخبر شوند و برای کمک به شما اقدام نمایند. در صورتی که تلفن همراه شما در کابین آسانسور نیز آنتن داشت می توانید با آتشنشانی و دیگر همسایگان نیز تماس بگیرید.در صورتی که هیچ کدام از این راه ها در دسترس شما نبود، با کوبیدن به در کابین و داد زدن کاری کنید که یکی از اهالی ساختمان صدای شما را بشنود.

یک نکته بسیار مهم در هنگام گیر افتادن در آسانسور این است که هرگز سعی نکنید درب آسانسور را به زور بازکنید و یا با لگد به کف و دیواره های آسانسور نکوبید زیرا این افعال می تواند نقص فنی را بیشتر کند و برای شما حادثه آفرین باشد. در صورتی که بین طبقات آسانسور متوقف شد و توانستید که درب را باز کنید هرگز خودتان اقدام به بیرون کشیدن خود از آسانسور نکنید. فراموش نکنید که آسانسور یک وسیله برقی و الکتریکی است که آویزان شدن به کابل های آسانسور می تواند سبب برق گرفتگی شما شده و یا حتی سبب سقوط آسانسور گردد. بنا بر این تنها کاری که لازم است شما انجام دهید این است که با حفظ خونسردی افراد دیگر و گروه امداد را برای کمک رسانی مطلع کنید و با آنها همکاری نمایید.

 امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد ، به پشتوانه همراهی شما مخاطبین محترم ، سامانه مدیریت و نرم افزار رایگان شارژ ساختمان وب اسکان تلاش خواهد کرد تا در ادامه نکات کاربردی پیرامون بهبود مسائل حوزه آپارتمان نشینی و مدیریت آپارتمان را منتشر نماید .

0 نظر

نظر دهید

captcha