تاسیسات ساختمان

تاسیسات ساختمان به زبان ساده ایجاد شرایط مطلوب تر جهت سکونت در یک ساختمان می باشد انسان اولیه از زمان غار نشینی دریافت است که با تغییر شرایط محیط آوردن شرایط لازم میتواند بهتر و با آسایش بیشتری زندگی کند جابه جا کردن سنگ ها و ایجاد مجرای خروج سیلاب ها ، جای مناسب برای ایجاد آتش اولین قدم ها در جهت ایجاد تاسیسات ساختمان بودند تاسیسات در ساختان ها نقش اساسی دارد .

تاسیسات ساختمانی استفاده مطلوب از آب و برق و گاز تخلیه فاضلاب ایجاد سیستم گرمایشی حمل و نقل بین طبقات هستند با کمک مهندسین و متخصصان ایمنی و زیبایی و استحکام را به بار میاورد.

تاسیسات ساختمان به خدمت گرفتن کلیه تجارب در جهت طولانی کردن عمر ساختمان است  بازرسی تاسیسات ساختمان  باعث جلوگیری از بازسازی زود هنگام ساختمان میشود به عنوان مثال در مورد سیستم برق ساختمان استفاده از کابلهای آلومینیوم فویل دار باعث گرفتن نویز میشود و همچنین استفاده از کابل کواکیسکال تصویر واضح تری از تلوزیون نشان میدهد و نیز برق یک مجموعه باید به گونه ای طراحی شود که هرگاه برق راقطع کنیم برق سایر قسمت ها قطع نگردد و مسیر برق به گونه ای طراحی شود که با مسیر گاز دارای فاصله باشد تا امنیت ساختمان به خطر نیافتاد .

تاسیسات ساختمانی استفاده مطلوب از کلیه امکانات شرکت های تاسیساتی و مهندسین مکانیک ، برق ، عمران ،معماری جهت ایجاد سیستم گرمایشی و سرمایشی تخلیه فاضلاب تماس تلفنی و .. می باشد. تاسیسات ساختمانی جلوگیر ی از تخریب ساختمان و بازسازی به موقع آن را نیز شامل می شود.

طراحی و اجراء و نگهداری صحیح تاسیسات ساختمان باعث ایجاد زیبایی ، استحکام و افزایش عمر مفید ساختمان می شود.

عوامل زیادی در طراحی تاسیسات مکانیکی یک ساختمان مد نظر قرار میگرند. ازجمله این عوامل عبارتند از :

  • شرایط معماری ساختمان
  • شرایط اقلیمی محل احداث ساختمان
  • فیزیک و نحوه ساخت ساختمان

تاسیسات ساختمان بایستی به خوبی طراحی شود تا به درستی کار کند همچنین این سیستم ها می بایست با سیستم ساختاری ساختمان هماهنگ باشد تاسیسات ساختمان شامل دو دسته هستند:  

  1. تاسیسات مکانیکی
  2. تاسیسات الکترونیکی

تاسیسات مکانیکی در مجموع به دو دسته شامل صنعتی و ساختمانی تقسیم میشود که شامل موراد زیر است:

تاسیسات سرمایشی و گرمایشی : اهمیت زیادی را در ساختمان ها دارد دستگاهای تولید گرما باعث گرم شدن محیط ساختمان میشوند و دستگاه تولید سرما باعث حذف کردن گرما از محیط می گردند.

تاسیسات بهداشتی

 در حقیقیت همان سیستم آب و فاضلاب است در ساختمان ها برای جابه جایی آب دو سیستم وجود دارد یک شبکه آب آشامیدنی و مصرفی را تامین میکند و دوم  فاضلاب را به خارج هدایت میکند

تاسیسات گاز رسانی

انجام تاسیسات گاز رسانی باید زیر نظر سازمان نظام مهندسی ساختمان و شرکت گاز باشد تا ایمنی لازم رعایت شود.

تاسیسات استخر

شامل لوله کشی گردش آب ، هیتر ها ، سیستم روشنایی و کنترل

تاسیسات آتش نشانی

سیستم های اطفاء حریق طبق ضوابط مرتبط با شبکه های آتش نشانی عبارتند از مخزن آب ،پمپ آب لوله کشی ها و جعبه های آتش نشانی

تهویه هوای مطبوع

تهویه طبیعی به علت نیروهای حرارتی شناور  و اختلاف چگالی هوای تمیز را به داخل هدایت میکند و تهویه مکانیکی از طریق تاسیسات فن ها باعث مطبوع شدن هوا می شوند.

تاسیسات سیستم بخار

تاسیسات سیستم بخار به تعیین دقیق بخار مصرفی بستگی دارد در انتخاب درست اندازه لوله ها و شیرآلات مثل شیر های کنترل و غیره باید توجه نمود تا عملکرد ایده ال را داشت .

طراحی و اجرای پله برقی و آسانسور

تاسیسات الکترونیکی:  انرژی الکتریکی بهترین و پاکترین انرژی جهت مصارف در بخش صنایع ، اقتصادی و اداری می باشد توزیع انرژی الکتریکی از چندین بخش مختلف تشکیل شده که تاسیسات الکتریکی یکی از بخش های آن می باشد .هدف از تاسیسات الکتریکی تامین انرژی مورد نیاز وسایل الکتریکی است که این وسایل به صورت انفرادی در محیط باز و یا درساختمان ها و اماکن مسکونی و صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند و لوازمی که در تاسیسات ساختمان مورد استفاده قرار میگیرند باید برحسب استانداردها ساخته شده باشند.  در طراحی تاسیسات الکتریکی باید قانون ولتاژ ایمن - محیط های ایمنی بدون اتصال ، انتخاب سیستم نیروی انسانی  با توجه به قوانین و آیین نامه ها تهیه شده در اجرا مجوز های لازم کسب شود و در کلیه مراحل بخصوص مراحل اولیه  در هریک از ساختمان ها طراح تاسیسات برق باید سیستم مختلف را طراحی کند که این سیستم متناسب با کاربری ساختمان طراحی میشوند از جمله :

  • سیستم تلوزیون و آنتن
  • سیستم کامپیوتر و شبکه
  • سیستم دوربین های مدار بسته
  • سیستم صوتی
  • سیستم روشنایی ساختمان
  • سیستم برق اضطراری ساختمان
  • سیستم پریزهای برق ساختمان
  • سیستم اعلام حریق
  • سیستم بدون وفقه ساختمان
  • سیستم تلفن

هریک از موارد فوق دارای اصول است که باید به هنگام طراحی مد نظر قرار بگیرد و در عین حال این بخش ها هماهنگی وجود داشته باشد بعنوان مثال در طراحی روشنایی مهندس طراح باید یک تابلوی برق را برای سیستم خود طراحی کند و در طبقات داکت قرار دهد.

 

 امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد ، به پشتوانه همراهی شما مخاطبین محترم ، سامانه مدیریت و نرم افزار رایگان شارژ ساختمان وب اسکان تلاش خواهد کرد تا در ادامه نکات کاربردی پیرامون بهبود مسائل حوزه آپارتمان نشینی و مدیریت آپارتمان را منتشر نماید .

0 نظر

نظر دهید

captcha