تقسیم هزینه قبوض مشترک بین واحد ها

قبوض مشترک آپارتمان ها یکی از معضلات همیشگی در زندگی آپارتمان نشینی هستند. نحوه تقسیم هزینه قبوض مشترک بین واحد ها یکی از مسئله های است که موجب نارضایتی برخی از ساکنین آپارتمان می شود. ملاک قانون در مورد نحوه تقسیم هزینه قبوض مشترک بین واحد ها،متراژ هر واحد می باشد. این بدان معناست که چنان چه متراژ یک واحد دو برابر متراژ واحد دیگر باشد، واحد بزرگ تر باید دو برابر هزینه نسبت به واحد کوچک تر پرداخت کند. در مورد هزینه شارژ ساختمان نیز همین قانون حاکم می باشد.

در صورتی که شارژ ساختمان و یا هزینه مشترک مربوط به قسمتی باشد که ربطی به متراژ نداشته باشد، سهم مالکان و یا مستاجران در این نوع هزینه به صورت مساوی بین آن ها تقسیم می گردد. هم چنین مالکان و یا مستاجران می توانند بر اساس توافق همگانی در مورد پرداخت هزینه های مشترک و قبوض تصمیم گیری کنند به طور مثال ملاک تقسیم هزینه های قبوض مشترک را تعداد افراد استفاده کننده از واحد قرار دهند.

به طور کلی تقسیم هزینه های مشترک یک ساختمان در قدم اول به تصمیم و توافق اهالی ساختمان وابسته می باشد و در صورتی که توافقی در این بابت بین اعضای ساختمان وجود نداشته باشد، باید هزینه های مشترک را بر اساس قانون بر اساس متراژ پرداخت کرد ( این در صورتی است که هزینه به متراژ مرتبط باشد همانند هزینه مشترک آب، برق و ... ) و در صورتی که هزینه مشترک ربطی به متراژ نداشته باشد ( مانند هزینه آسانسور، پمپ آب، نگهبانی و ...) این نوع هزینه به طور مستقیم بین مالکان و یا مستاجران تقسیم خواهد شد.

--تمامی مطالب گفته شده در حوزه چگونگی تقسیم هزینه های مشترک بود اما در این میان باید اشاره کنیم که تمامی مالکان و یا مستاجران از نظر قانونی موظف به پرداخت سهم خود از هزینه های مشترک هستند و در هیچ صورتی قانون پذیرنده عدم پرداخت هزینه های مشترک ساختمان توسط مالک یا مستاجر یک واحد نمی باشد. در صورتی که یکی از مالکان و یا مستاجران از پرداخت هزینه مشترک ساختمان سر باز زند، مدیر ساختمان می تواند با استفاده از اختیارات خود، به روشی قانونی ساکن و یا مالک آن واحد را ملزم به پرداخت هزینه گرداند. در این مورد می توانید مقاله مربوطه را در زمینه نحوه برخورد قانونی مدیر ساختمان در مقابل عدم پرداخت هزینه شارژ و یا هزینه های مشترک توسط اعضای ساختمان را از اینجا بخوانید.

لازم به توضیح است یکی از دغدغه های مدیران مجتمع و آپارتمان های مسکونی ، تجاری ، اداری استفاده از ابزار مناسب و علمی برای تقسیم هزینه های شارژ و در واقع حسابداری امور مالی ساختمان می باشد ، بر همین اساس مجموعه وب اسکان تلاش نموده با بهره گیری از تکنولوژی های روز دنیا و تجارب کارشناسان مجرب حوزه IT  ، حسابداری و حقوق نرم افزار شارژ ساختمان وب اسکان را با قابلیت لازم وبه صورت کاملا ساده و کاربردی تولید و در اختیار مدیران ، ساکنین و مالکین قرار دهد.

 امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد ، به پشتوانه همراهی شما مخاطبین محترم ، سامانه مدیریت و نرم افزار رایگان شارژ ساختمان وب اسکان تلاش خواهد کرد تا در ادامه نکات کاربردی پیرامون بهبود مسائل حوزه آپارتمان نشینی و مدیریت آپارتمان را منتشر نماید .

0 نظر

نظر دهید

captcha