دعاوی ملکی و انواع آن
دعاوی ملکی و انواع آن
ملک و مسکن از یک سو به عنوان سرپناه مورد استفاده قرار می گیرد و از یک طرف دیگر یک مرکز سرمایه و کالای سرمایه گذاری محسوب می شود. وجود برخی افراد سودجو در بازار مسکن و نیز بی اطلاع بودن افراد از قوانین معاملات مسکنُ سبب شده تا حجم بسیار زیادی از پرونده های دادگاه ها و محاکم قضایی به دعاوی ملکی اختصاص داشته باشد.
در این مطلب از سوی وب اسکان می خواهیم تا شما را با انواع دعاوی ملکی و تفاوت آن ها آشنا کنیم.
اول از همه با مفهوم دعاوی ملکی آشناشوید. به هرگجونه اختلاف در میان افراد بر سر یکی از زمینه های ملکی را دعاوی ملکی می گویند. دعاوی ملکی دارای تعداد مختلف و زیادی هستند اما به طور کلی دعاوی ملکی به دو دسته کیفری و حقوقی تقسیم می شوند. دعاوی ملکی حقوقی به تمامی دعاوی هم چون الزام به فک رهن، الزام به تنظیم سند رسمی، الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی، درخواست ابطال و فسخ قرارداد، درخواست و مطالبه سرقفلی، تخلیه اماکن، الزام به پایان کار و ... گفته می شود که از سوی قانون گذار براغی آن ها چاره اندیشیده شده، گفته می شود. در خصوص دعاوی ملکی کیفری می توان به مواردی هم چون جعل اسناد، خیانت در امانت، کلاهبرداری و سودجویی در خرید و فروش مسکن، فروش غیر قانونی اموال، انتقال منافع ملک به دیگران، فروش غیر قانونی و سوء استفاده در دستگاههای دولتی، تغییر کاربری املاک و خرید و فروش غیر قانونی املاک اشاره کرد.
با توجه به این که دعاوی ملکی کیفری و حقوقی در ماهیت با هم تفاوت دارند در نتیجه نحوه برخورد قانون با آن ها نیز متفاوت می باشد که در ادامه به توضیح هر یک می پردازیم.
همانطور که گفته شد برای دعاوی ملکی حقوقی از سوی قانون گذار، چاره اندیشیده شده است لذا تمامی دعاوی ملکی حقوقی دارای مجازات معین طبق قوانین حقوقی و مدنی کشور هستند. در صورت بروز چنین دعوای ملکی، قاضی با مراجعه به قوانین مدنی، با توجه به نوع دعوا، مجازات آن را تعیین می کند.
دعاوی ملکی کیفری مربوط به ارتکاب جرم با علم بر آن توسط اشخاص است. در این نوع پرونده ها و دعواها، شخص با علم کامل به قوانین و مقررات و با علم بر ارتکاب جرم خود، اقدام به عمل می کند و هیچ گونه بحث عدم آگاهی، سهل انگاری، عدم شناخت قوانین و یا اشتباهات غیر عمد در این نوع دعاوی مطرح نمی باشد.
دو نمونه بسیار بارز دعاوی کیفری ملکی، کلاهبرداری و سودجویی می باشد که بیشتر جرائم کیفیر ملکی جزو این دسته می باشند. این نوع دعاوی از طریق شکایت مدعی العموم و یا طرف دوم برسی شده و در این باب پرونده تشکیل می شود. پس از تشکیل پرونده در مورد دعاوی کیفری ملکی، پرونده مورد برسی دادگاه و قضات قرار می گیرد و سپس با توجه به نوع پرونده و استنبات بر قوانین مدنی و حقوقی، در مورد پرونده از سو دادگاه تصمیم گیری می شود و رای صادر می گردد.
در دعاوی ملکی، بهتر است تا اشخاص از وکلای ملکی برای احقاق حق خود کمک بگیرند زیرا این گونه وکلا به تمامی قوانین لازم در زمینه ملک آگاه هستند از این رو می توانند از حق موکل خود دفاع کنند.
امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد ، به پشتوانه همراهی شما مخاطبین محترم ، سایت جامع مدیریت آپارتمان وب اسکان تلاش خواهد کرد تا در ادامه نکات کاربردی پیرامون بهبود مسائل حوزه آپارتمان نشینی و مدیریت ساختمان را منتشر نماید .
0 نظر