فسخ قرارداد ملکی
فسخ قرارداد ملکی
گاهی شرایطی پیش می آید که هر دو طرف معامله و یا یکی از آن ها می خواهد معامله را فسخ کند. در این پست وب اسکان به توضیح در مورد فسخ قرارداد و اصطلاحات رایج در آن می پردازد .
در این مورد طرفین قرارداد با اختیار و توافق یکدیگر مواردی را در قرارداد ذکر میکنند. با توجه به شرایط ذکر شده طرفین قرارداد یا یک شخص سوم میتواند قرارداد را منحل کند. به این شرایطی که در قرارداد ذکر میشود خیار شرط گفته میشود. کلمه خیار در قرارداد به معنی اختیار یا مجموعه اختیارات شخص است. اگر در قراردادی جمله “استقاط کافه خیارات” آمده باشد به معنی این است که تمام اختیارات در مورد فسخ از طرفین گرفته شده است.
شخصی که تصمیم به فسخ میگیرد با متحمل شدن جریمه در نظر گرفته شده در قرارداد این کار را انجام میدهد. لازم است
خیارات
کلمه خیارات در قراردادها به معنی مجموعه اختیاراتی است که به طرفین داده میشود.
۱. خیار غبن
در خیار غبن معمولا اختیار فسخ به شخص فریبخورده یا مغبون داده میشود. این در صورتیست که مشخص شود یکی از طرفین قرارداد شخص دیگر را فریب داده است.
۲. خیار رویت
در این خیار توافقاتی در مورد قیمت یا مشخصات ملک صورت میگیرد. پس از قرارداد متوجه تفاوتهایی با توافقات انجام شده میشوند. با استناد به خیار روئیت اجازه فسخ را دارند.
۳. خیار شرکت
در خیار شرکت فروشنده اقدام به فروش ملک دیگری میکند. اگر این مورد ثابت شود با توجه به خیار شرکت اجازه پایان قرارداد را دارد.
۴. خیار مجلس
منظور از خیار مجلس این است که طرفین قرارداد تا زمانی که جلسه معامله را ترک نکردند اجازه فسخ را دارند.
۵. خیار تاخیر
خیار تاخیر در مورد زمان عمل به تعهدات توسط طرفین است. اگر فروشنده در زمان تحویل ملک یا خریدار در مورد زمان پرداختها به تعهدات خود عمل نکنند. در این صورت با توجه به خیار تاخیر اجازه فسخ را دارند.
۶. خیار عیب
اگر در ملک ایراد یا مشکلی باشد که قبل از معامله در مورد آن صحبت نشده باشد. زمانی که ملک تحویل خریدار داده میشود و ایراد رؤیت شود در آن صوت خیار عیب را استفاده میشود.
۷. خیار شرط
در صورتی که خیار شرط در قرارداد آورده شود به طرفین مهلتی داده میشود تا تصمیم را نهایی کنند. تا زمان نوشته شده در خیار شرط طرفین میتوانند قرارداد را فسخ کنند.
۸. خیار تدلیس
اگر زمان فروش فروشنده دروغی را به منظور فریب خریدار گفته باشد. بعد از قرارداد خریدار متوجه این موضوع شود بر اساس خیار تدلیس عمل میکند و قرارداد را فسخ میکند.
۹. خیار تخلف شرط
زمانی در قرار داد طرفین شروطی بین خودشان بر اساس خیار شرط مینویسند. اگر هر یک از طرفین به تعهدات خود عمل نکنند آن وقت خیار تخلف شرط را مطرح میکنند و قرارداد فسخ میشود.
امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد ، به پشتوانه همراهی شما مخاطبین محترم ، سامانه مدیریت و نرم افزار رایگان شارژ ساختمان وب اسکان تلاش خواهد کرد تا در ادامه نکات کاربردی پیرامون بهبود مسائل حوزه آپارتمان نشینی و مدیریت آپارتمان را منتشر نماید .
0 نظر