همه  آن چیزی که در مورد اضافه کردن طبقه اضافی به روی ساختمان باید بدانید

 

با توجه به افزایش قیمت  مسکن، اکثر مالکان ساختمان و یا خانه ها به فکر ساخت طبقه اضافی به روی بنای خود افتاده اند. ساخت طبقه اضافی به روی بنا نیاز به مجوز ساخت و ساز طبقات اضافی دارد . این مجوز از سوی سازمان شهرداری مربوطه بر اساس معیار هایی صادر می گردد. در این مطلب به بیان مواردی می پردازیم که در خصوص ساخت و ساز طبقات اضافی باید از آن ها اطلاع داشته باشید.

اگر قصد دارید که اقدام به ساخت طبقه اضافی به روی بنای خود کنید، تا پایان این مطلب با وب اسکان همراه باشید.

به ساخت طبقه ی اضافی به زروی بنا اضافه کردن اشکوب می گویند. همانطور که گفته شد اضافه کردن اشکوب نیاز به مجوز دارد و در صورتی که بدون اخذ مجوز مربوطه از شهرداری، اقدام به ساخت و ساز طبقه اضافه به روی ملک خود نمایید، شهرداری می تواند با توجه به صلاحیت های خود در مورد ساخت و ساز غیر مجاز شما تصمیم گیری نماید و علاوه بر متوقف کردن پروژه ساخت و ساز، بنای ساخته شده را تخریب نماید.

شورای اسلامی شهر تهران در ابتدا اضافه اشکوب و یا ساخت طبقه اضافی به روی بنا را به طور کامل ممنوع نموده بود، اما اکنون این مصوبه ممنوعیت اضافه اشکوب، از سوی شورای عمومی لغو گردیده است. بخشنامه صدور پروانه اضافه اشکوب و ممنوعیت اضافه کردن طبقات اضافی به شرح زیر می باشد:

ساخت طبقه اضافی به همین راحتی‌ها نیست. در سال‌های اخیر شهرداری‌ها سخت گیری بیشتری برای صدور مجوز اضافه اشکوب داشته‌اند. اما در این بین تبصره هایی وجود دارد که درخواست کنندگان با کمک گرفتن از آن ها می‌توانند درخواست خود را ارائه دهند. این تبصره ها با اینکه ساز و کار مشخص دارند، اما تایید شدن یا تایید نشدن درخواست بستگی زیادی به شهرداری محل زندگی شما دارد.

مجوز ساخت طبقات اضافی و یا اضافه اشکوب در گذشته راحت تر صادر می شد اما با توجه به رعایت نشدن ایمنی ساخت و ساز و یا استفاده از مصالح غیر استاندارد، بسیاری از این بنا ها تخریب گشت به همین علت شورای اسلامی شهر تهران تصمیم بر این گرفت که تنها به برخی از بنا ها با توجه به فیلتر های خاصی مجوز ساخت و ساز را اعطاء نماید.

دلایل شورای اسلامی شهر تهران برای رد درخواست های مجوز اضافه اشکوب این است که اکثر بناها خود دارای ضعف در ساختار هستند و در صورت اضافه شدن طبقات اضافی به بنا احتمال خرابی بنا و آسیب های جدی وجود دارد. از طرفی، اضافه کردن طبقات اضافی به بناها بر خلاف طرح جلوگیری از مهاجرت به تهران می باشد.

ممنوعیت ساخت طبقه اضافی در بناها در سال 1387 توسط شورای اسلامی شهر تهران به تصویب رسید و در نهایت در سال 1388 با رای مجمع عمومی دیوان عدالت عالی این مصوبه لغو گردید و بار دیگر مجوز اضافه اشکوب به بناهای ذی صلاح داده شد.

اگر سازنده ای ساختمان خود را با تعداد طبقاتی کم تر از تعداد طبقات مجاز قید شده در پروانه ساخت، بسازد، در این صورت اجازه تکمیل ساخت بنا تنها با شرایط زیر امکان پذیر خواهد بود:

  1. درصورتی که مجوز اولیه ساخت تمامی ضوابط شهرسازی، معماری و طرح های تفصیلی رعایت گردیده باشد.
  2. در زمان درخواست تکمیل ساختمان، محاسبات فنی ساختمان و اجرای آن با توجه به آخرین ویرایش آیین نامه های طراحی و مقررات ملی ساختمان و آیین نامه زلزله باشد.
  3. تطابق با آخرین ویرایش آیین‌نامه‌های مذکور مندرج در بند “2” صدرالذکر توسط مهندسین ذیصلاح حقیقی یا حقوقی (محاسب) دارای اجازه معتبر به‌ صورت رسمی تأیید شود.

مقررات و ضوابط صدور مجوز اضافه اشکوب

مهم ترین چیز در اضافه اشکوب، مقاومت ساختمان و بنای فعلی می باشد. باید مهندسین مشاور تایید نمایند که بنای فعلی دارای استقامت استاندارد می باشد پس از تایید این مسئله توسط مهندسین مشاور، گواهی تقویت و مقاوم سازی بنا صادر می گردد.

یکی از شرایط صدور مجوز ساخت بنا توسط شهرداری، این است که در نقشه اولیه ارائه شده به شهرداری، به ازای تمامی واحد های مسکونی و یا تجاری ساختمان، پارکینگ در نظر گرفته شده باشد. این اصل در مورد مجوز اضافه اشکوب نیز صادق است و باید به ازای تمامی طبقاتی که درخواست مجوز برای اضافه اشکوب دارید، پارکینگ در نظر بگیرید.

بر اساس ارتفاع نهایی ساختمان، فاصله درز انقطاع با ساختمان مجاور محاسبه می شود و ضروری است که این اصل رعایت گردد. یکی دیگر از نکاتی که درخواست کنندگان مجوز اضافه اشکوب باید آن را در نظر بگیرند، تراکم مجاز پهنه بر سااس طرح تفصیلی می باشد.

 

 امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد ، به پشتوانه همراهی شما مخاطبین محترم ، سامانه مدیریت و نرم افزار رایگان شارژ ساختمان وب اسکان تلاش خواهد کرد تا در ادامه نکات کاربردی پیرامون بهبود مسائل حوزه آپارتمان نشینی و مدیریت آپارتمان را منتشر نماید .

0 نظر

نظر دهید

captcha