قوانین حاکم بر نگهداری حیوانات خانگی در آپارتمان ها

افزایش چشمگیر زندگی افراد در آپارتمان از یک سو دارای مزایای فرآوانی بوده و از سوی دیگر مشکلاتی را نیز به همراه داشته است. نگهداری از حیوانات خانگی یکی از مشکلاتی است که بیشتر افرادی که در مجتمع های مسکونی و آپارتمان ها زندگی می کنند با آن دست و پنجه نرم می کنند. در این مقاله از سوی وب اسکان می خواهیم به برسی قوانین حاکم بر این موضوع بپردازیم.

بر اساس تبصره ماده سه آیین نامه اجرایی قانون آپارتمان ها در سال 1347 ، نگهداری از هر نوع حیوانی چه اهلی و چه وحشی در قسمت های مشترک آپارتمان ممنوع می باشد. از این رو اگر فردی اقدام به نگهداری هر نوع حیوانی در قسمت های مشترک ساختمان نمود، از لحاظ قانونی می توان علیه آن فرد شکایت کرد و به صورت قانونی با او برخورد نمود.

یادآور: قسمت های مشترک ساختمان شامل پشت بام، انباری، راهرو و راه پله، پارکینگ و حیاط می باشد.

نگهداری از حیوانات در قسمت های اختصاصی آپارتمان ها در صورتی که حیوان از نظر قوانین و مقررات بهداشت، ایجاد بیماری و هم چنین سلب آسایش برای سایر ساکنین آپارتمان نداشته باشد و از لحاظ قانونی موردی نداشته و مجاز می باشد. اما اگر حیوان سبب بروز بیماری برای سایرین شود و یا اختلالی در آسایش دیگر همسایگان به وجود آورد، فرد نگه دارنده حیوان بر اساس ماده 690 مجرم شناخته می شود و دیگر اهالی ساختمان می توانند در این باره از فرد خاطی شکایت کنند.

روال شکایت در این گونه موارد به این صورت می باشد که ابتدا یک شکایت نامه از سوی همسایگان تنظیم می شود و جهت رسیدگی به دادسرا اعلان می شود. دادسرا شکایت را به کلانتری نزدیک به محل آپارتمان یا مجتمع مسکونی ارجاء می دهد. کلانتری ابتدا فرد خاطی را برای مذاکره به کلانتری فرا می خواند در صورتی که فرد از جبران خطای خود سرباز زند فرد خاطی توسط کلانتری جلب شده و به همراه پرونده به دادسرا فرستاده می شود. دادسرا بر اساس شکایتی که از فرد شده و بر اساس مستندات برای فرد خاطی حکم صادر می کند که ممکن است این حکم تا یک سال زندان باشد. در صورتی که اولین بار باشد که از فرد در این مورد شکایت شده باشد، قاضی می تواند در حکم شخص  تخفیف قائل شود و حکم را از زندان به جریمه نقدی مبدل کند که این جریمه می تواند از 500 هزار تومان تا 1 میلیون تومان متفاوت باشد.

توجه نمایید که رکن اساسی که باید در زندگی های آپارتمانی به آن اهمیت ویژه ای داد، هم زیستی مسالمت آمیز همسایگان و ساکنین ساختمان می باشد. بنا بر این در صورتی که یکی از ساکنین آپارتمان اقدام به نگهداری حیوان در بخش مشترک ساختمان نمود و یا اینکه نگهداری حیوان در بخش خصوصی یکی از همسایگان سبب سلب آرامش و یا سلامت دیگر ساکنین ساختمان شد، بهتر است که ابتدا این موضوع را به مدیر ساختمان ابلاغ نمایید .مدیر ساختمان ابتدا با تذکر کلامی از شخص درخواست می نماید تا آن حیوان را از ساختمان خارج کنند، در صورتی که فرد از این درخواست امتناع نمود سپس مراحل قانونی طی شود.

 امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد ، به پشتوانه همراهی شما مخاطبین محترم ، سامانه مدیریت و نرم افزار رایگان شارژ ساختمان وب اسکان تلاش خواهد کرد تا در ادامه نکات کاربردی پیرامون بهبود مسائل حوزه آپارتمان نشینی و مدیریت آپارتمان را منتشر نماید .

1 نظر

  1. avatar
    مینو چاوشی
    21 مهر 1399

    بسیار مفید بود

نظر دهید

captcha