معرفی چند مورد از بهترین گلهای آپارتمانی
معرفی چند مورد از بهترین گلهای آپارتمانی
امروزه به دلیل افزایش زندگی آپارتمان نشینی افراد تمایل به نگه داری گلهای آپارتمانی مقاوم در منزل خود دارند. در این مقاله شما را با چند مورد از بهترین گلهای آپارتمانی آشنا می کنیم.
اینکه در محیط داخلی آپارتمان ها همچون فضای بیرون، شرایط کافی برای رشد گل و گیاه وجود نداشته باشد، امری کاملا طبیعی است. بنابراین ویژگی های محیطی برای گلهای اپارتمانی شبیه سازی می شود تا بتوانند رشد مناسب و مطلوبی داشته باشند.
نگهداری گلهای آپارتمانی مقاوم در منزل به این دلیل انجام می شود که در صورت نبود شرایط مناسب رشد نظیر نور کافی، آبیاری به موقع، اکسیژن مطلوب و …همچنان سرسبز و شاداب باقی بمانند و رشد خوبی داشته باشند. از جمله این گلهای آپارتمانی می توان به آلوئه ورا، پوتوس، زی زی، برگ انجیری، قاشقی و... اشاره کرد.
آلوئه ورا گیاه بسیار مناسبی برای پرورش در خانه است. البته این گیاه به نور مستقیم علاقه ی فراوانی دارد و بهتر است جلوی پنجره و در مقابل نور خورشید قرار گیرد. آلوئه ورا شاید تحمل آبیاری کم را داشته باشد اما برای رشد مناسب و مطلوب به نور فراوان نیاز دارد.
پوتوس از گلهای آپارتمانی بسیار مقاوم است. مقاوم بودن آن از این جهت تعبیر می گردد که توان تحمل کم آبی را دارد و در شرایط کم نور هم می تواند حیات و شادابی خود را حفظ نماید. این گیاه از گلهای زینتی است و با برگ های قلب شکل خود جلوه ویژه ای دارد. جالب است بدانید که بر روی این برگ ها نقاطی به رنگ های سفید، نقره ای و طلایی دیده می شود.
گل زی زی یا زاموفیلیا از گلهای آپارتمانی مقاوم است و در نوع خود بهترین دکوراسیون داخلی برای منازل به شمار می آید. برگ های ضخیم و حجیم این گل قابلیت جمع آوری و ذخیره آب را دارند. این برگ ها آنچنان از لحاظ شکل ظاهری خاص و منحصر به فرد هستند که دورنمایی به شکل پلاستیکی دارند. این نوع از گلهای آپارتمانی مقاومت بالایی در مقابل کم آبی دارند و به همین دلیل می توان آن ها را تنها هفته ای یک بار آبیاری کرد. این گیاه نورپسند بوده و تمایل فراوانی به رشد در برابر نور دارد اما در شرایط نور دهی کم نیز قادر به رشد مطلوب می باشد.
روند تکثیر گلهای آپارتمانی
یکی از روش های آسان برای تکثیر گلهای آپارتمانی، تکثیر برگ میباشد. به این روش اکثر گلهای آپارتمانی مانند پوتوس، برگ انجیری، بگونیا، قاشقی، برگ بیدی، دیفن باخیا، فیتونیا، بنفشه آفریقایی و بسیاری از گل های دیگر را میتوان تکثیر نمود. در این بخش از مقاله به صورت اجمالی آموزش تکثیر گلهای آپارتمانی از طریق برگ را توضیح میدهیم.
در ابتدا گل مورد نظر خود را برای تکثیر از برگ انتخاب کنید. بهتر است از گیاهان سالم و در حال رشد و نمو که فاقد پوسیدگی و هر نوع بیماری باشند استفاده کنید تا شانس موفقیت تکثیر بالا باشد. برای جدا نمودن قلمه های برگ از جسمی تیز نظیر یک قیچی تمیز استفاده کنید. همینطور چند لیوان آب برای قرار دادن برگها در آب آماده کنید. شاخههای مطلوب را انتخاب نموده و آنها را از گیاه مادر جدا سازید.
برگها را از ساقه به شکلی جدا کنید که قدری از ساقه که همراه گره برگ می باشد بر روی آن باقی بماند. چرا که ریشه زایی از این گرهها انجام می گردد. در بعضی از گیاهان نظیر بنفشه آفریقایی باقی ماندن گره بر روی برگ چندان ضروری نیست.
برگهای آماده شده را داخل لیوان آب تمیز قرار دهید. به صورتی که انتهای برگها کاملا در داخل آب قرار گیرند. لیوان را در مکانی دارای نور ملایم و دمایی حدود ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد قرار دهید و چند روز یک بار آب ظرف را عوض کنید. این قلمه ها فورا ریشه دار خواهند شد. تایم ریشه دار شدن برگها تا حدود زیادی به نوع گیاه و شرایط آن بستگی دارد و ممکن است چند روز تا چند هفته نیز طول بکشد.
راز نگهداری گلهای آپارتمانی
گلهای آپارتمانی نیاز وافری به هوای تازه دارند. از این رو لازم است به منطور نگهداری گلهای آپارتمانی پنجره ها را باز بگذارید و اجازه دهید اکسیژن تازه وارد فضای ساختمان شود. دریافت اکسیژن کافی توسط گیاهان آپارتمانی موجب استحکام و مقاومت ساقه ی گیاه می شود و رنگ برگ های آن را بسیار شاداب و باطراوت می کند. پس توصیه می کنیم نزدیکی های صبح پنجره را باز بگذارید تا هوای تازه وارد منزلتان شود.
راز نگهداری گلهای آپارتمانی را می توان در توجه کافی به خاک آن دانست. بهتر است از خاکی استفاده شود که با مقداری ماسه ترکیب شده است. فشرده کردن زیاد خاک گلدان کار بسیار اشتباهی است. چرا که وجود منافذ جزیی برای عبور جریان هوا و رسیدن اکسیژن به بخش های مختلف خاک لازم است.
پس از مدت معینی حتما باید گلدان عوض شود؛ این مدت زمان برای گیاهان گوناگون متفاوت است؛ اما در حالت کلی هنگامی که ریشه ها به سوراخ های ته گلدان برسند، باید گل را به گلدان بزرگ تری انتقال داد.
روشهای تقویت گلهای آپارتمانی
آب کافی و مناسب یکی از اساسی ترین مقوله ها جهت تقویت گلهای آپارتمانی می باشد. برخی از گیاهان شرایط کم آبی را دوست دارند و حتی آب زیاد ممکن است به آنها آسیب بزند. بعضی از گلهای آپارتمانی به آب بیشتر و برخی دیگر به آب کمتری نیاز دارند و مقدار آب با توجه به نوع گل مورد نظر متفاوت خواهد بود. از این رو بهتر است در مورد زمان و نحوه آبیاری گل مورد نظرتان تحقیقاتی داشته باشید. گلهای آپارتمانی در زمستان به آب کمتری نیاز خواهند داشت؛ یکی از دلایل اصلی از بین رفتن یک گل می تواند آبیاری بیش از حد آن در زمستان باشد. پس با مهربانی بیش از حد خود آنها را سیراب نکنید؛ چون ممکن است باعث پوسیدگی گیاه خود شوید. سر صبح و اوایل شب بهترین تایم برای آبیاری گلهای آپارتمانی است.
امروزه گلهای آپارتمانی یکی از اعضای منحصر به فرد و ویژه در دکوراسیون و معماری داخلی آپارتمانها می باشند؛ در آپارتمان ها نور و اکسیژن کمتری وجود دارد و از این رو چنین شرایطی برای رشد هر گل و گیاهی مناسب نیست؛ اما بعضی از گیاهان در چنین محیطی مقاوم هستند. همچنین شما میتوانید با چند ترفند ساده، طول عمر گلهای آپارتمانی خود را زیادتر کرده و آنها را تقویت کنید.
گلهای آپارتمانی سایه دوست
دقت داشته باشید که اکثر گیاهان به نور آفتاب نیاز دارند و منظور از مقاوم به نور کم یا گلهای آپارتمانی سایه دوست این است که تابش نور خورشید به صورت مستقیم را دوست ندارند و ترجیح می دهند جایی قرار بگیرند که نور کافی اما غیر مستقیم بر آن ها بتابد.
هر اندازه نور فضا بیشتر باشد رنگ گیاه تیره تر و شاداب تر می گردد، رشد آن سریع تر شده و کمتر دچار پوسیدگی و بیماری می شود. از جمله گلهای آپارتمانی سایه دوست می توان به گلهای برگ عبایی، سانسوریا و... اشاره کرد.
سانسوریا از گلهای آپارتمانی کم نوری است که به گل زبان مادر شوهر نیز معروف است. مراقبت و نگهداری از سانسوریا بسیار راحت است. اگر حتی یک هفته هم به آن رسیدگی نکنید باز پس از این مدت زمان، این گیاه با برگ های راه راه زیبای خود بسیار تازه و شاداب به نظر می رسد.
امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد ، به پشتوانه همراهی شما مخاطبین محترم ، سامانه مدیریت و نرم افزار رایگان شارژ ساختمان وب اسکان تلاش خواهد کرد تا در ادامه نکات کاربردی پیرامون بهبود مسائل حوزه آپارتمان نشینی و مدیریت آپارتمان را منتشر نماید .
0 نظر