بررسی نکات مهم خرید خانه قولنامه ای

 

وقتی به مشاور املاک برای خرید ملک مراجعه می کنید،  دو نوع ملک سند دار و یا قولنامه ای را به شما معرفی می کند اگر هنوز با مفهوم قولنامه آشنا نیستید، بهتر است با تعریف آن در زبان حقوقی آشنا شوید. در زبان حقوقی به قولنامه مبایعه نامه نیز گفته می شود که بین خریدار ملک قولنامه ای و فروشنده ملک قولنامه ای منعقد می شود. طرفین خریدار و فروشنده باید طبق قولنامه هر چه را که در آن ذکر شده اجرا کنند. اگر خلاف بند های مبایعه نامه عملی انجام شود هر یک از طرفین می توانند در دادگاه شکایت نمایند زیرا قولنامه یک قرار داد قانونی می باشد. اگر خریدار ملک قولنامه ای از فروشنده بخواهد که در دفتر اسناد رسمی برای انتقال رسمی ملک حاضر شود و فروشنده از انجام این کار امتناع کند خریدار می تواند به دادگاه شکایت نماید. همیشه دقت داشته باشید قولنامه ای که در بنگاه معاملاتی و یا در مکان دیگری تنظیم می شد جز اسناد عادی است پس در تنظیم آن دقت کنید. مسلما خرید ملک با داشتن سند قطعی راه مطمئنی است ولی گاهی به علت نداشتن پول کافی و اینکه املاک قولنامه ای ارزان تر می باشد خریدار ملک قولنامه ای می شوید. نکات مهم خرید خانه قولنامه ای به شرح زیر می باشد:

  • از وضعیت املاک قولنامه ای توسط شهرداری مطلع شوید. با استعلام از شهرداری می توانید از بدهی های ساختمان مطلع شوید و از مابقی اطلاعات مربوط به ساختمان نیز آگاه شوید. با این کار احتمالا ضرر شما در این معامله کم خواهد شد. شهرداری به عنوان یک سازمان معتبر به شما اطلاعات کاملی می دهد و همچنین اعتبار آن بسیار بالا می باشد و شما بر اساس آن می توانید تصمیم بگیرید.
  • اگر خریدار ملک قولنامه ای هستید،  مراقب باشید که آن ملک در کدام محدوده شهر قرار گرفته است. اگر ملک مورد نظر در حاشیه شهر ها باشد با توجه به کمیسیون ماده 5 قانون شهرسازی هیچ خدماتی از طرف شهرداری به آن تعلق نمی گیرد.
  • اگر خریدار ملک قولنامه ای هستید به یاد داشته باشید، این املاک نمی توانند مجوز های قانونی درباره ساخت دوباره و تعمیر را بگیرند، شهرداری نیز به دلیل نداشتن دسترسی به این املاک هیچگونه عوارضی را نمی تواند برای آنها ثبت کند. همین اتفاق در رابطه با اداره دارایی و مالیات هم می افتد.

 

مشاور املاک باید دارای چه ویژگی هایی باشد؟

خریدار ملک قولنامه ای باید به یک مشاور املاکی مراجعه کند که در مرحله اول دارای جواز باشد زیرا اگر مشاور املاک تاییده کسب و کار نباشد  قولنامه ای که در آنجا بین خریدار و فروشنده بسته می شود، فاقد اعتبار است. اعتماد بسیاری از مردم به دلیل سودجویی افراد فریبکار از بین رفته است و بسیاری از تخلفات در دفاتر املاک غیر مجاز اتفاق می افتد  پس مراقب باشید که به شخصی که مراجعه می کنید دارای اعتبار و جواز کسب باشد. باید مشاور املاکی را انتخاب کنید که تمام اصول قانونی را رعایت کند ، توجه داشته باشید مشاور املاک نیز باید قولنامه را مهر و امضا کند. اگر خریدار ملک قولنامه ای هستید باید دو شاهد داشته باشید و فروشنده ملک قولنامه ای نیز باید دو شاهد داشته باشد. شاهد ها نیز باید قولنامه را امضا کنند. قولنامه باید در سه نسخه تهیه شود. سه نسخه باید هیچ مغایرتی با یکدیگر نداشته باشد و هر کدام در دست خریدار و فروشنده و مشاور املاک باقی بماند. مشاور املاک باید در صورت وجود هر گونه مشکلی بین خریدار و فروشنده به عنوان واسطه مشکل را برطرف نماید.

 

خریدار ملک قولنامه ای باید به چه مواردی در حین خرید ملک دقت کند؟

  • یکی از نکاتی که خریدار ملک قولنامه ای باید به آن توجه کند این مطلب است که مشخصات ملکی که قصد خرید‌ آن را دارد با آنچه که در قولنامه قید شده است مطابقت داشته باشد. باید توجه داشته باشید که ملک قولنامه ای در وثیقه یا رهن نباشد.
  • اگر به عنوان خریدار ملک قولنامه ای از شخصی خرید می‌کنید که خود مالک خانه قولنامه ای نیست یعنی وکیل یا قیم می باشد باید کاملا وضعیت  وکالت نامه آنها را بررسی کنید که آیا وکیل در وکالتنامه خود حق فروش  را دارد یا خیر؟ حتی به هنگام خرید از وکیل شخص فروشنده وکالت نامه را نیز بررسی کنید که موقت نباشد.
  • خریدار ملک قولنامه ای توجه داشته باشد که ملک قولنامه ای از طریق ارث به شخص فروشنده نرسیده باشد. حتما باید گواهی انحصار وراثت به طور کامل بررسی شود.
  • در مورد موارد قولنامه ای، خریدار ملک قولنامه ای باید توجه داشته باشد تا زمانی که ملک مورد معامله  را کاملا دریافت نکرده است نباید مبلغ را کاملا پرداخت کرده باشد.
  • به عنوان خریدار ملک قولنامه ای به این موضوع توجه داشته باشید که ملک قولنامه ای نیز باید دارد کد رهگیری باشد در غیر اینصورت باید در خرید خود تامل کنید.

 

شرایط فروشنده ملک قولنامه ای برای فروش چیست؟

  • از نکات مهم خرید خانه قولنامه ای این است که در مورد افرادی که ممنوع المعامله هستند و یا ورشکسته هستند و یا خدمت سربازی نرفته اند  و به هر دلیل دیگری اجازه خرید و فروش را ندارند وارد معامله نشوید چون از نظر قانونی معامله فسخ است و بیشترین ضرر متوجه شما خواهد بود.
  • زمانی که تمام استعلام ها را در مورد ملک قولنامه ای برای خرید انجام دادید باید فروشنده ملک را نیز بررسی کنید اگر فروشنده پیر باشد یا مریض باشد باید مطمئن شوید که از نظر هوش و حواس در صحت و سلامت باشد.
  • فروشنده ملک قولنامه ای باید مطمئن شود که فردی که قصد خرید ملک قولنامه ای دارد آیا توان پرداخت هزینه را دارد، به همین دلیل بهتر است فروشنده در قرارداد قید کند که اگر خریدار توان پرداخت مبلغ مورد نظر را نداشته باشد معامله فسخ خواهد شد.
  • توجه داشته باشید که فروشنده زمانی می تواند در صورت عدم پرداخت چک ها از طرف خریدار معامله را فسخ کند که در قولنامه ذکر شده باشد و گرنه باید منتظر نقد شدن چک ها باشد.

طبق موارد گفته شده شما می توانید یک قرارداد قولنامه ای معتبر را بین خریدار و فروشنده داشته باشید.

 امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد ، به پشتوانه همراهی شما مخاطبین محترم ، سامانه مدیریت و نرم افزار رایگان شارژ ساختمان وب اسکان تلاش خواهد کرد تا در ادامه نکات کاربردی پیرامون بهبود مسائل حوزه آپارتمان نشینی و مدیریت آپارتمان را منتشر نماید .

0 نظر

نظر دهید

captcha