نمای ساختمان
نمای ساختمان
نمای آپارتمان یکی از مهمترین قسمت های یک ساختمان و در واقع جلوه گر یک ساختمان است. اگر فردی که قصد خرید یک خانه را دارد با نمای ساختمان آن در درجه اول ارتباط برقرار نکند، احتمال خرید آپارتمان توسط وی پایین می آیدبه همین علت است که اصول طراحی نمای ساختمان فوق العاده اهمیت پیدا می کند.
تناسب نمای ساختمان با محیط اطراف از جمله مواردی است که باید دقت ویژه ای به آن شود تا محیط شهری نیز با یک نمای زیبا، زیباتر شود. ساختمان در دل شهر جای گرفته است و باید بتواند ارتباط نزدیکی با همسایگان خود داشته باشد. البته این هماهنگی به معنای یکسان سازی نمای ساختمان نیست بلکه به معنای تفاوت در عین هماهنگی است انتخاب مصالح خوب و با کیفیت یکی از تصمیمات مهم در طراحی نمای ساختمان های خوب و فضاهای بزرگ است و در جلوه و تجلی یافتن نمای طراحی شده اهمیت ویژه ای دارد. پیام اصلی کیفیت و دوام مصالح در درازمدت، بالا بردن درک بی انتها و مستمر انسانی از فضاست.
مصالح هم چنین به درک کلی از مقیاس و بافت نمای ساختمان ها کمک می کنند. اجزاء منحصر به فردی از یک اندازه آشکار به ناظر اجازه می دهند که اندازه و مقیاس کلی نما را درک کند. بافت سطح به اضافه رنگ آن، بر روی کیفیت و جلوه دیداری و مقیاس و انعکاس نور آن تأثیر خواهد گذاشت توازن و تعادل بصری باید در طراحی نما مورد توجه قرار گیرد. یک ابزار اصلی برای به دست آوردن تعادل استفاده از اصل همسازی و تناسب است. این اصل کاربردی در نما نظم را در اجزاء یک ترکیب ایجاد می کند و دسته ای از اجزاء با حفظ خط آسمان در آنها باعث ایجاد زیبایی بصری می شود. هر خط آسمان، ترکیبی است که می تواند هنگامی که به تناسب دست می یابیم به بالا رفتن زیبایی بصری کمک کند.
مقیاس در طراحی نما وابسته به اندازه است که به درک ما از اندازه یک جزء ساختمان که وابسته به دیگر فرم ها و اشکال و بعد انسانی است اشاره دارد. دو نوع مقیاس وجود دارد: مقیاس کلی و مقیاس انسانی.
نماها باید از سه قسمت اصلی تشکیل شده باشند: پایه، بدنه، رأس. برای بیان بهتر می توان نما را به بدن انسان تشبیه کرد و این اجزاء را به پا، تنه (میانه بدن) و سر. پاها پایداری و دوام را فراهم می کنند و تنه (میانه بدن) بلندی و اندازه کلی را نشان می دهد و سر هم اصالت و شخصیت را فراهم می کند.
تغییر نمای ساختمان در خانه های ویلایی نیازمند اجامع نظر نبوده و در صورت تقسیم آن برای تغییر قادر به انجام آن هستند نمای ساختمان بخشی از مشاعات آپارتمن ها هستند که هیچ کس به تنهایی نمیتواند بنا به سلیقه یا نیاز شخصی ان ها را تغغیر دهد
تغییر در نمای ساختمان مستلزم موافقت همه اعضای ساختمان بوده و برای پیشگیری از مشکلات و مخالفت های بعدی یک قانون مدنی و مصوب است.
آنچه در سند مالکیت هر واحد آپاتمان به طور شفاف و حقیقی ذکر شده باشد به عنوان حریم خصوصی آپارتمان محسوب میشود و فرد میتواند آزادانه آن را تغییر دهد و سایر اهالی ساختمان نمی توانند در فرآیندایجاد تغییرات اعمال نظر کرده و با ان مخالفت کند نمای ساختمان از بخش مشترک یک ساختمان است که همه ساکنین در قسمت های مشاع آن ها سهم دارند و میزان این سهم برای هیچ کس مشخص و محدود نیست و آنها می توانند به عنوان مالک هر تغییر ی را در ان ایجاد کنند بند ح ماده چهر آیین نامه اجرایی قانون تملک آپارتمان ها ذکر کرده است که هر کس در یک واحد آپارتمان زندگی میکند نمی تواند به صورت مستقل تغییر در نمای ساختمان دهد حتی بدون رضایت سایرین نمیتواند حفاظ بیرونی پنجره خود را عوض کنندیا بنر یا هر وسیله دیگری را برای جذب مشتری روی دیوار بیرونی ساختمان نصب کنند گاهی تغییرات با موافقت اکثریت امان پذیر هستند مثل نمای سر در خارجی .
بازسازی نمای قدیمی ساختمان نیاز به اخذ مجوز از شهرداری دارد یعنی پس از انتخاب مصالح و نمای ساختمان طرح بیرونی به دفاتر خدمات الکترونیک ا برای اخذ مجوز تغییر نمای ساختمان اعلام می شوند .
مساله مهم دیگر در تغییر نمای ساختمان این است که مواد و مصالح که برای این منظور استفاده میشود استاندارد باشند و همچنین این مواد باعث هدر رفتن انرژی نباشد مثل اینکه کل نمای ساختمان از شیشه باشد و با آب و هوا و استاندارد منطقه ای سازگار باشد .
پنجره های موجود در نمای ساختمان جزو مشاعات نمای خارجی ساختمان محسوب میشوند و به همین دلیل کسی نمیتواند پنجره های واحد مسکونی خود را که در نمای ساختمان است با پنجره غیر مشابه با سایرین تعویض کند و یا با وسایل جنبی مثل حصیر و یا رخت آویز تغییر دهد .
ماده ۶ قانون تملک آپارتمانها مربوط به چگونگی اداره و امور مربوط به قسمتهای مشترک است و ماده ۹ این قانون نیز مربوط به تغییرات در محل یا شکل در یا سر در یا نمای خارجی در قسمت اختصاصی خود که در مرئی و منظر باشد است، مورد پرسش «تبدیل پنجره به در» از شمول این موارد خارج است، با تبدیل پنجره به در نمای خارجی ساختمان که از جمله مشاعات است، تغییر میکند و این امر جز با موافقت کلیه مالکان مشاع ممکن نیست و هریک از مالکان مشاع که اجازه تغییر نمای خارجی را نداده باشد میتواند اعاده وضع به حال سابق را درخواست کند
از نظر قانونی برای کارگذاشتن و نصب حفاظ در بالکن در واحد مسکونی تاثیر در نمای ساختمان دارد به این دلیل با هماهنگی مالکین دیگر ساختمان باشد و در صورت نیاز تمامی واحد ها اقدام به نصب حفاظ نمایند
امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد ، به پشتوانه همراهی شما مخاطبین محترم ، سامانه مدیریت و نرم افزار رایگان شارژ ساختمان وب اسکان تلاش خواهد کرد تا در ادامه نکات کاربردی پیرامون بهبود مسائل حوزه آپارتمان نشینی و مدیریت آپارتمان را منتشر نماید .
0 نظر