همه چیزی که باید در مورد هزینه ساخت ساختمان بدانید
همه چیزی که باید در مورد هزینه ساخت ساختمان بدانید
با توجه به افزایش جمعیت و کمبود ملک کافی، ساخت ساختمان ها و آپارتمان ها امروزه یکی از کارهای پرسود می باشد که اکثر پیمانکاران به آن مشغول می باشند. البته با افزایش هزینه های مصالح ساختمانی و دستمزد کارگران و سازندگان، آن دسته از پیمانکاران و مهندسین و سازندگانی در این زمینه موفق تر هستند که می توانند به درستی هزینه های ساخت آپارتمان خود را برآورد کنند. در این مقاله از سوی سامانه وب اسکان، قصد داریم تا عوامل موثر بر محاسبه هزینه ساخت و ساز آپارتمان و ساختمان را بررسی کنیم.
ارقام رسمی اعلام شده از سوی مرکز آمار، هزینه تمام شده به ازای هر مترمربع مسکن (ساخت + هزینه پروانه و مجوزها) درشهر تهران را برابر یک میلیون و پانصد هزار تومان و در شهرهای دیگر یک میلیون و دویست هزار تومان و در مناطق روستایی هفتصد و پنجاههزار تومان برآورد کرده است.
شرکتهای مهندسی، معمولا ساخت از صفر تا صد هر مترمربع ساختمان را یعنی از سفتکاری تا نازککاری به صورت کلیدی حدود نه صد هزار تومان تا یک میلیون و سیصد هزار تومان اجرا میکنند که با توجه به جزییات پروژه و سفارش کارفرما امکان تغییر در قیمت نیز وجود دارد.
تمام توضیحات داده شده در مورد ساخت آپارتمان به صورت کلیدی می باشد اما یک روش دیگر نیز محاسبه هزینه های ساخت آپارتمان وجود دارد. گاهی اوقات کارفرما مایل است تا هزینه ها را به صورت درصدی می باشد که در این حالت حدود ۱۲ الی ۱۸ درصد هزینههای ساخت بابت نظارت و دستمزد مهندسی می باشد. این روش دارای مزایای زیادی نسبت به روش محاسبه هزینه به صورت کلیدی می باشد و به طور کلی هزینه ساخت را نسبت به روش کلیدی پایین تر می آورد. این کاهش میزان هزینه به علت کاهش سود و دستمزد اجرا و حذف حاشیه خطر و تلورانس افزایش قیمت مصالح می باشد.
اگرچه هزینه های ساخت آپارتمان بر اساس نحوه ساخت متغیر می باشد، اما افرادی که در ساخت آپارتمان ها و ساختمان ها مشارکت می کنند معمولا از یک فرمول برای محاسبه هزینه ساخت استفاده می کنند با اینکه این فرمول کاملا درستد و دقیق نیت اما قابل استناد می باشد.
متراژ هر طبقه (مفید و غیرمفید) * (تعداد طبقات + نصف طبقات پارکینگ) * هزینه هر مترمربع (شامل جواز + ساخت) = هزینه ساخت
هزینه ساخت ساختمان عموما در زمینه های مختلفی می باشد که تفکیک آن به صورت کلی به شرح زیر است:
- زمین
- پروانه ساختمان و هزینه های شهرداری
- هزینه های بیمه، مالیات و …
- طراحی سازه و معماری
- هزین های مهندسان ناظر و سازمان نظام مهندسی
- هزینه مصالح و تجهیزات ساختمانی
- هزینه دستمزد اکیپ های اجرایی و کارگران
امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد ، به پشتوانه همراهی شما مخاطبین محترم ، سایت جامع مدیریت آپارتمان وب اسکان تلاش خواهد کرد تا در ادامه نکات کاربردی پیرامون بهبود مسائل حوزه آپارتمان نشینی و مدیریت ساختمان را منتشر نماید .
0 نظر