همه چیز راجع به پروانه ساختمانی
همه چیز راجع به پروانه ساختمانی
پروانه ساختمانی جزو اولین مدارک و مجوز هایی است که سازندگان ساختمان قبل از اقدام به ساخت باید برای گرفتن آن اقدام نمایند. پروانه ساخت مجوزی است که از سوی سازمان ذی صلاح به عنوان مجوز برای شروع ساخت و ساز برای مالک صادر می شود.
در پروانه ساختمانی اطلاعات کامل ساخت و ساز و زمین ملکی درج می گردد از جمله اطلاعاتی کهخ در پروانه ساختمانی وجود دارد می توان به مساحت زیر بنا، تعداد طبقات، نوع اسکلت ساختمان، مشخصات متقاضی صدور پروانه، شماره پلاک ثبتی ملک، نام مهندسین ناظر، تاریخ صدور پروانه، کروکی زمین، مهلت شروع پروژه، اعتبار پروانه و ... می باشد. لازم به ذکر است که اعتبار پروانه ساختمانی و نیز مهلت شروع عملیات در شرایط خاص و در صورت لزوم قابل تمدید می باشد.
مفاد ذکر شده در پروانه ساختمانی باید به طور کامل رعایت شود و ناظر ساختمان وظیفه دارد تا به رعایت این مفاد نظارت کند. تدر صورتی که فرد در این مفاد تخلفی نماید، ناظر ساختمانی وظیفه دارد تا این تخلف را گزارش دهد و در صورت نیاز، ممکن است که مجوز ساخت و ساز باطل شده و تا بر طرف شدن تخلف، ساخت و ساز از سوی مرجع صدور پروانه متوقف شود.
خریداران واحد های ساختمانی و آپارتمانی نیز باید در هنگام خرید به استعلام پروانه ساختمانی توجه نمایند زیرا این مجوز علاوه بر اینکه از لحاظ قانونی بسیار با اهمیت است، اطمینانی را به خریداران در مورد نحوه سپری شدن روال های قانونی و رعایت ضوابط و مقررات ساخت و ساز، می دهد.
استعلام پروانه ساختمانی دارای مزایای فرآوانی می باشد. در زمان خرید در صورتی که می خواهید از عمر واقعی ساختمان مطلع شوید، معتبر ترین راه این است که از استعلام پروانه ساختمانی استفاده نمایید زیرا گاهی پیش می آید که سخنان مالک و یا فروشندگان با واقعیت مطابقت ندارد.
در صورتی که قصد داشته باشید تا از وام بانکی استفاده کنید نیز به استعلام پروانه ساخت نیاز دارید بنابر این در صورتی که ملک شما جواز پایان کار و یا ساخت نداشته باشد نمی توانید از تسهیلات و وام های بانکی نیز بهره ببرید.
بر اساس مطالب گفته شده زمانی که می خواهید ساختمانی نوسازی را خریداری کنید، از استعلام پروانه ساخت و گواهی پایان کار ساختمان غافل نشوید. در صورتی که فروشنده و یا مالک از پروانه ساخت ساختمانه طفره می رود، ممکن است که تخلفی در نحوه ساخت و ساز ساختمان وجود داشته باشد.
امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد ، به پشتوانه همراهی شما مخاطبین محترم ، سایت جامع مدیریت آپارتمان وب اسکان تلاش خواهد کرد تا در ادامه نکات کاربردی پیرامون بهبود مسائل حوزه آپارتمان نشینی و مدیریت ساختمان را منتشر نماید .
0 نظر