پیشگیری از حوادث در ساختمان ها

حوادث ناگواری که به دلیل عدم رعایت نکلات ایمنی و تعمیرات تاسیسات در ساختمان ها رخ می دهد، گاهی آثار مخرب جبران ناپذیری را به جای می گذارد. آتش سوزی یکی از حوادثی است که هر ساله تعداد زیادی از افراد قربانی آن می شوند. این اتفاق تلخ در فصل زمستان بیشتر رخ می دهد.  در این مقاله از سوی وب اسکان نکات ایمنی را بیان می کنیم که رعایت آن ها سبب کاهش امکان رخ دادن این گونه حوادث در ساختمان ها خواهد شد. با رعایت این نکات ایمنی ساختمان خود افزایش دهید.

آتش سوزی در منازل و ساختمان ها عمدتا به دلایلی هم چون بی توجهی و بی دقتی در هنگام آشپزی در منزل و استفاده از اجاق گاز، نقص موجود در سیستم های برقی و الکتریکی و یا نقص و اتفاقات مربوط به وسیال گرمایشی مانند بخاری ها و شومنیه ها رخ می دهد.

یکی از راه های ارزان قیمت و کارآمد برای تشخیص سریع آتش سوزی و پیشگیری از آن، استفاده از زنگ های هشدار دود در واحد های آپارتمانی می باشد. برای این که مطمعن باشید این زنگ های هشدار به درستی کارمی کند، هر ماه باید دوده ها و گردوقبار آن را پاک کنید و آن را تست کنید و سالی یک بار باطری آن را تعویض نمایید. توجه کنید که عمر مفید این زنگ های هشدار، یک سال می باشد و سالانه باید به تعویض زنگ هشدار اقدام نمایید.

جریان برق نیز یکی از عامل های ایجاد آتش سوزی می باشد. جهت پیشگیری از ایجاد آتش سوزی توسط جریان برق به نکات زیر توجه نمایید:

  • سیم های رابط و مدارات الکتریکی را شلوغ نکنید
  • سیم های برق را در مکان هایی که امکان خراشیده شدن و آُیب دیدن سیم وجود دارد هم چون زیر فرش، روی میخ و ...قرار ندهید
  • درصورتی که در هنگام استفاده از یک وسیله برقی، متوجه صدای نامعمول و یا دود، ایجاد جرقه و حتی بوی غیر عادی شدید، سریعا آن وسیله را خاموش کرده و اتصال آن به برق را قطع نمایید.
  • اگر در منزل کودک دارید، حتما نسبت به پوشش دادن پریز های برق توسط عایق های استاندارد اقدام نمایید.
  • فیوز ها، پریز ها و تجهیزات برقی را به طور مرتب چک کنید و در صورت نیاز به تعمیر و یا تعویض آن ها اقدام نمایید.

بخاری، شومینه و سایر وسایل گرمایشی یکی دیگر از وسایلی است که به نوع خود می توانند در صورت بی احیاطی در هنگام استفاده از آن ها، موجب ایجاد احتراق و آتش سوزی شوند. توجه کنید که همواره فضای اطراف وسایل گرمایشی که دارای شعله هستند را خالی بگذارید. این نکته در هنگام استفاده از بخاری های قابل حمل بیشتر باید مورد توجه قرار بگیرد.

زمانی که در محفظه شومینه آتش روشن می کنید، از صفحاتی در مقابل آن استفاده کنید تا آتش را مهار کند. از تمیز کردن دودکش غافل نشوید. درصورتی که کریوزوت در دودکش انباشته شود می تواند آتش را پراکنده کند و موجب آتش سوزی شود. تا جایی که امکان دارد از بخاری های نفتی و بنزینی استفاده نکنید این گونه بخازری ها برای فضای آزاد و خارج از فضای بسته مناسب هستند. فرآیند سوخت گیری این نوع بخاری ها را با دقت بیشتری در فضای بیرونی انجام دهید و ابتدا بخاری را خاموش کرده و صبر کنید تا بخاری خنک شود سپس اقدام به شارژ سوخت آن نمایید.

آب پاش های آتش نشانی یکی از تجهیزات ضروری هر منزل می باشد. می توانید این نوع آب پاش ها را در راهرو ها و راه پله های ساختمانی نیز نصب کنید. در نظر داشته باشید که با نصب این آب پاش، نه تنها ایمنی خود را افزایش می دهید بلکه ارزش ملک خود را بالا برده و نرخ بیمه منزلتان را کم می نمایید.

وسایل آتش زا هم چون فندک های آشپزخانه،  کبریت و ... را در جای مناسب به دور از دسترس اطفال قرار دهید. توجه کنید که محل قرارگیری این نوع وسایل نباید در معرض گرما و شعله باشد.

 در این رابطه پیشنهاد می شود مدیران مجتمع های مسکونی ضمن در نظر گرفتن نکات ایمنی مناسب نسبت به استفاده از پوشش بیمه ای مناسب برای مسئولیت مدیر ساختمان اقدام نمایند.

 امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد ، به پشتوانه همراهی شما مخاطبین محترم ، سامانه مدیریت و نرم افزار رایگان شارژ ساختمان وب اسکان تلاش خواهد کرد تا در ادامه نکات کاربردی پیرامون بهبود مسائل حوزه آپارتمان نشینی و مدیریت آپارتمان را منتشر نماید .

0 نظر

نظر دهید

captcha