مدیریت شارژ ساختمان

 

محاسبه و مدیریت شارژ ساختمان همواره یکی از دغدغه های مدیران ساختمان محسوب می شود. نحوه تقسیم هزینه ها و شارژ ساختمان همواره یکی از عمده ترین علت های ایجاد کدورت ها و اختلافات بین اهالی ساختمان می باشد. در این مطلب که توسط مجموعه وب اسکان تهیه شده است قصد داریم به  به بیان برخی شاخص ها و نکاتی در نحوه محاسبه شارژ ساختمان می پردازیم.

همه ساختمان ها دارای هزینه هایی می باشند که این هزینه ها را می توان به دو بخش اختصاصی و مشترک بین تمامی اعضای ساختمان، تقسیم نمود. هزینه های اختصاصی مربوط به هر واحد به صورت مجزا می باشد مانند هزینه آب هر واحد ( در صورتی که کنتور آب برای هر واحد مجزا باشد) اما هزینه های مشترک در ساختمان باید با توجه به یک نسبت خاص، بین اعضای ساختمان تقسیم شود ( مانند هزینه نظافت راه پله ساختمان) اما اینکه این نسبت و شاخص چگونه باشد بسته به نوع توافق اهالی ساختمان دارد.

انواع روش های محاسبه شارژ ساخاتمان

بر اساس قوانین آپارتمان نشینی، چندین روش برای محاسبه شارژ ساختمان وجود دارد که اهالی ساختمان می توانند بر اساس توافق و نیز تشخیص مدیر ساختمان، یکی از این روش ها را برای محاسبه شارژ آپارتمان خود انتخاب نمایند. در ادامه به برخی از رایج ترین این روش ها اشاره می کنیم.

  • محاسبه شارژ واحدی

این نوع محاسبه شارژ مناسب مجتمع های اداری، تجاری و یا مسکونی می باشد که علاوه بر اینکه واحد های یکسانی دارند، هر واحد کنتور آب و گاز اختصاصی داشته و نیز سیستم گرمایشی و سرمایشی مرکزی برای واحد های آپارتمان وجود نداشته باشد. در این نوع نحوه تقسیم شارژ، تقسیم شارژ بر اساس واحد ها انجام می شود به این صورت که واحدی که دارای سه اتاق خواب است مقدار بیشتری شارژ نسبت به واحدی که دارای دو اتاق خواب است، پرداخت می کند.

  • محاسبه شارژ متراژی

در برخی از مجتمع ها متراژ واحد ها باهم متفاوت است. اگر مجتمع و یا ساختمانی دارای سیستم سرمایشی و گرمایشی مرکزی باشد، میزان عمده شارژ ساختمان مربوط به همین سیستم های سرمایشی و گرمایشی می باشد، بنابراین معقول تر است که برای محاسبه شارژ این گونه مجتمع ها از روش محاسبه شارژ متراژی استفاده نماییم به این صورت که هر واحد بسته به اینکه دارای چه متراژی باشد سهمی در پرداخت شارژ دارد.در این حالت واحدی که 200 متر است هزینه ی شارژش دو برابر واحدی است که دارای متراژ 100 متر است. این نوع محاسبه شارژ را می توان در انواع ساختمان های اداری، تجاری و مسکونی استفاده نمود.

  • محاسبه شارژ نفری

در برخی از ساختمان ها کنتور آب مشترک است. در این نوع ساختمان ها بیشترین میزان هزینه شارژ مربوط به هزینه آب می باشد از این رو بهتر است در چنین مجتمع های مسکونی از روش محاسبه شارژ نفری برای تقسیم شارژ استفاده نمود به این ترتیب که اگر هزینه شارژ به ازای هر نفر را 10000 تومان در نظر بگیریم، واحدی که دارای 3 نفر ساکن است باید ماهیانه 30000 تومان به عنوان شارژ پرداخت کند. این سیستم تقسیم هزینه شارژ مخصوص مجتمع ها و ساختمان های مسکونی است.

  • تقسیم شارژ بر اساس هزینه

در برخی از ساختمان ها، تقسیم هزینه شارژ طبق  توافق ساکنین، بر اساس هزینه های ساختمان انجام می شود. به صورت کلی تقسیم هزینه آب در ساختمان با روش تقسیم هزینه به صورت  نفری، تقسیم هزینه گاز ساختمان به صورت تقسیم متراژی و هزینه های برق ساختمان به صورت واحدی و یا صابت بین تمامی واحد ها تقسیم می گردد.

 

نرم افزار شارژ ساختمان

می توانید برای مدیریت آپارتمان و نیز مدیریت شارژ آپارتمان خود از نرم افزار مدیریت ساختمان استفاده نمایید. این گونه نرم افزار ها برای ساده سازی محاسبات حسابداری ساختمان و نیز ارتباط مدیر ساختمان با اهالی ساختمان طراحی و تولید شده اند. برخی از این نرم افزار ها به صورت رایگان به کاربران عرضه می گردد و مدیران ساختمان می توانند به راحتی شارژ و هزینه های ساختمان خود را مدیریت نمایند بدون این که درگیر پیچیدگی های محاسباتی و حسابداری شوند.

وب اسکان، نرم افزارمدیریت وشارژساختمان

وب اسکان یک سامانه برای سهولت مدیریت ساختمان و حسابداری ساختمان می باشد. این سامانه توسط کارگروهی متشکل از گروه های متخصص نرم افزاری و حسابداری و حقوقی، طراحی و تولید گشته. در سامانه وب اسکان می توانید انواع روش های تقسیم شارژ را انتخاب نمایید و با تکمیل اطلاعات مربوط به ساختمان خود، شارژ ساختمان را در کم ترین زمان و با بیشترین دقت تقسیم و محاسبه نمایید. سامانه مدیریت شارژ ساختمان ، وب اسکان علاوه بر اینکه می تواند هزینه های ساختمان و شارژ ساختمان شما را مدیریت نمایند، این امکان را به مدیران ساختمان و نیز ساکنین آپارتمان می دهد تا به ساده ترین روش باهم ارتباط برقرار کنند به این صورت که مدیر ساختمان می تواند در بخش بورد ساختمان، اعلانات مهم خود را قرار دهد و تمامی اهالی ساختمان آن را مشاهده کنند.

با استفاده از سرویس وب اسکان می توانید تمامی عملیات مالی خود از جمله مدیریت هزینه ها، مدیریت دریافتی ها، مدیریت پرداختی و نیز مدیریت صندوق اعتبار و هم چنین تهیه گزارش های مالی را به ساده ترین روش انجام دهید کافی است تا در سامانه وب اسکان ثبت نام نمایید و ساختمان خود را ایجاد کرده و اطلاعات مربوط به ساختمان خود ا ثبت کنید. در واقع سامانه وب اسکان می تواند حسابدار ساختمان شما باشد.

نکته قوت وب اسکان به عنوان نرم افزار مدیریت شارژ ساختمان، رابط کاربری ساده آن می باشد به صورتی که تمامی افراد به راحتی می توانند از قابلیت های مختلف آن استفاده نمایند علاوه بر این راهنمای استفاده از تمامی خدمات وب اسکان در سامانه وجود دارد و افراد می توانند در صورت نیاز از راهنمای مربوط به هر قسمت استفاده کنند.

وب اسکان ضمن ارایه اطلاعات تخصصی در زمینه نحوه مدیریت مجتمع های مسکونی تجاری و اداری و با همکاری تیم پشتیبانی قوی است تلاش می نماید تا در صورت گزارش هر گونه خطا و یا مشکل از سوی کاربران، به سرعت به گزارش کاربران رسیدگی نماید.

 

 امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد ، به پشتوانه همراهی شما مخاطبین محترم ، سامانه مدیریت و نرم افزار رایگان شارژ ساختمان وب اسکان تلاش خواهد کرد تا در ادامه نکات کاربردی پیرامون بهبود مسائل حوزه آپارتمان نشینی و مدیریت آپارتمان را منتشر نماید .

 

0 نظر

نظر دهید

captcha